Home Γλυκά Cheesecake σοκολάτας φούρνου

Cheesecake σοκολάτας φούρνου

by sidagi.gr
0 σχόλιο 0 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 συσκευασίες τυρί κρέμα των 200 γραμμαρίων η καθεμία
1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια
4 αυγά
2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι σοκολάτα κουβερτούρα σοκολάτας ψιλοκομμένη 150 γραμμάρια
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κονσέρβα κεράσια εμπορίου

Εκτέλεση:

Απολαυστικό και εύκολο cheesecake με σοκολάτα για όλη την οικογένεια

Για τη βάση
Ρίχνετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα βουτυρώνετε μια φόρμα στρογγυλή 28 εκ. με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε το μείγμα μπισκότου σε όλη την επιφάνεια της φόρμα και στα πλαϊνά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τις συκσευασίες με το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια διπλώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το μείγμα τυρί κρέμα μέχρι να γίνει μια απαλή σοκολατένια κρέμα.

Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς  για 40-50 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αφήνετε το cheesecake να παγώσει καλά. Αδειάζετε τα κεράσια πάνω από το cheesecake και κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα