Υλικά:
Συστατικά για να φτιάξετε περίπου 12 cannelés
1/2 λίτρο (2 φλιτζάνια) γάλα
Βούτυρο 25 γραμμάρια
2 κρόκους αυγών
1 ολόκληρο αυγό
250 γραμμάρια (1 +1 / 4 φλιτζάνια) ζάχαρη
125 γραμμάρια αλεύρι (1 φλιτζάνι)
1 κλωναράκι βανίλια ή 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
60 ml (1/4 φλιτζανιού) ρούμι
1 φόρμα σιλικόνης με 24 θέσεις τύπου κρέμ καραμελέ ή Cannelés
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά το διασημότερο γλυκό της Γαλλίας!
Ετοιμάστε το μείγμα για τις cannelés μια ημέρα πρίν.
Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια προσθέστε το βούτυρο και βράζετε σε μέτρια εστία μέχρι να πάρει μια βράση και λιώσει το βούτυρο, αφαιρούμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, μαζί με το ολόκληρο αυγό μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια σιγά- σιγά προσθέτουμε το γάλα. Προσθέστε το ρούμι.
Το μείγμα θα πρέπει να μοιάζει με ρευστός χυλός. Αφήστε όλη την νύχτα στο ψυγείο. Στη συνέχεια προετοιμάζουμε την φόρμα, λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και βουρτσίζουμε τα φορμάκια με το λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μαζί με τον χυλό για όλη νύχτα.
Στη συνέχεια γεμίστε μέχρι τα ¾ κάθε φόρμας. Έπειτα τοποθετείτε τη φόρμα στη τελευταία σκάλα του φούρνου και ψήνετε για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου και μετά ρίχνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα. Οι φόρες για τις canneles είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιείτε για κρεμ καραμελέ.
Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.