Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τις σαρδέλες
8 σαρδέλες ( καλό είναι να έχουν πάχος)
λίγο ελαόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Λεμόνι
Για τη πάστα ελιάς
8 μπουσκέτες
200 γραμμάρια ελιές θρούμπες
20 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
Μία σκελίδα σκόρδο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρομερή ιδέα για ένα εύκολο ορεκτικό που άνετα αντικαθιστά το μεσημεριανό σας γεύμα
Για τις σαρδέλες
Αρχικά καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγη ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τις σαρδέλες και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σε κάθε πιάτο βάζουμε μια μπρουσκέτα, από πάνω την πάστα ελιάς και τέλος ένα φιλέτο σαρδέλας. Σερβίρουμε με λεμόνι.
Για τη πάστα ελιάς
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το χτυπάμε σε ένα γουδί. Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι, τις ρίχνουμε στο γουδί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.