Μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι

by sidagi.gr
520 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

2 μοσχαρισια μπριζόλες
100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
Τη σάρκα από 4 πορτοκάλια
Το ξύσμα της φλούδας από 4 πορτοκάλια
250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
150 γραμμάρια κόκκινο κρασί
1 κύβο ζωμό πουλερικών λιωμένο σε 200 γραμμάρια νερού
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Γαρνίρουμε με ρύζι και φέτες πορτοκάλι!

Παίρνουμε τις δύο μπριζόλες  και τις αλατοπιπερωνουμε. Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε με φρέσκο βούτυρο για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην καεί το βούτυρο.

Αφαιρούμε την πάπια και ρίχνουμε στο τηγάνι τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το χυμό, το κρασί, το ζωμό και το μέλι. Μόλις πάρει βράσει βάζουμε μέσα την πάπια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (ίσα που να βράζει) και το αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε τις μπριζόλες απο το τηγάνι και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα πορτοκάλι.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα