Λαχταριστά Μπράουνι Σοκολάτας με σταγόνες σοκολάτας! Δεν υπάρχουν πιο νόστιµα και εύκολα μπράουνις.
Γίνονται γρήγορα χωρίς μίξερ! Απολαύστε τα με το πρωινό σας. Πρόσθεσα και ένα σφηνάκι καφέ Volcano και πραγματικά η γεύση απογειώθηκε! Προτίμησα την γεύση Ethiopia, αλλά μπορέιτε να προσθέσετε ότι άλλη γεύση θέλετε. Brazil, Guatemala, Χωρίς καφείνη, Espresso ή Ristretto.
Συμβουλές για την καλύτερη συνταγή brownie
- Μετρήστε σωστά το αλεύρι σας! Προσθέτοντας πάρα πολύ αλεύρι στα brownies σας θα πάρετε ένα μείγμα που θα μοιάζει με φοντάν. Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος μέτρησης του αλευριού είναι χρησιμοποιώντας μια ζυγαριά.
- Μην ψήνετε υπερβολικά τα brownies σας. Σε αντίθεση με τα στρώματα κέικ, τα brownies δεν θα έχουν ελαστικότητα στο κέντρο.
- Τα brownies σας είναι έτοιμα όταν βλέπετε την κορυφή να αρχίζει να σπάει.
- Προσθέστε φρυγανισμένους ξηρούς καρπούς, M & M ή ακόμα και καραμέλα για λίγο τραγανή γεύση.
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα, Χρόνος Προετοιμασίας και Μαγειρικής: 30 λεπτά
140 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο λιωμένο
250 γραμμάρια ζάχαρη
85 γραμμάρια άγλυκο κακάο κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά σε θερμοκρασία δωματίου
65 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 σφηνάκι χλιαρό καφέ Volcano Ethiopia
60 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
85 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 βαθμούς και τοποθετήστε το ράφι στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί τετράγωνο 20 εκατ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο (μπορείτε να λιώσετε και το βούτυρο και στο φούρνο μικροκυμάτων). Αφαιρέστε το βούτυρο από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κοσκινισμένο κακάο και τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και γυαλιστερό μείγμα. Έπειτα προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, σταγόνες σοκολάτας (Κράτηστε λίγες σταγόνες για να τις τοποθετήσετε απο πάνω)
Φτιάξτε τον καφέ και αφήστε τον να κρυώσει ώστε να είναι χλιαρός.
Οι οικολογικές κάψουλες καφέ Volcano δεν περιέχουν καθόλου πλαστικό ή αλουμίνιο και είναι 100% βιοδιασπώμενες. Απολαύστε οικολογικά τον καφέ σας.
Προσθέστε το γιαούρτι και τον καφέ και ανακατέψτε πολύ καλά με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Χύστε το μείγμα στο ταψί και λειαίνετε το μείγμα με μια σπάτουλα. Βάλτε τις σσταγόνες σοκολάτες που είχατε κρατήσει απο πρίν. Ψήστε για περίπου 28-30 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει καλά. Με αυτό τον τρόπο τα μπράουνις θα κοπούν πολύ εύκολα. Η συνταγή βγάζει 16 μπράουνις.
Περισσότερες συνταγές μπράουνι σοκολάτας που θα αγαπήσετε
- Γλυκό με μπράουνις, σαντιγί και βατόμουρα
- Cheesecake μπράουνις με γεμιστά μπισκότα
- Φτιάξτε νηστίσιμα μπράουνις
- Μπράουνις λεμονιού
- Μπράουνις με κερασάκια και σαντιγί
- Σοκολατένια μπράουνις μέσα σε πορτοκάλι
Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!
[mc4wp_form id=”52856″]
Αυτή η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Προβάλλουμε προϊόντα που έχουμε δοκιμάσει, μας αρέσουν και κατά συνέπεια τα προτείνουμε στους αναγνώαστες μας.