Μπράουνις με κακάο και καρύδια χωρίς γλουτένη

by sidagi.gr
1,6K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

200 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη ή 200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα θρυμματισμένη με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας stevia σε σκόνη ή 5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα της επιλογής
200ml νερό
50ml  ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
7 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη
100 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα ψιλοκομμένη
νιφάδες καρύδας

 

Εκτέλεση:

Αφράτα σοκολατένια μπράουνις με κακάο και καρύδια χωρίς γλουτένη. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις!

Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς και ρυθμίστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.
Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για την επικάλυψη και τα καρύδια σε ένα μούλτι σας και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ψιλοκομμένα καρύδια ανακατέψτε για 2 φορές ακόμα.

Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 35 x 15 εκ.
Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα μπράουνι μέσα στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
 
Για την επικάλυψη
Πέντε λεπτά πριν βγάλετε απ’ το φούρνο τα μπράουνι ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα να λιώσει.
Αφού κρυώσει λίγο πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα και σερβίρετε.

*Αν χρησιμοποιήσετε αμυγαλόψιχα αντί για αλεύρι χωρίς γλουτένη, τότε χτυπήστε την αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα