Μπράουνις λευκής σοκολάτας

by sidagi.gr
862 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα τριμμένη
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι εσπρέσσο
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια σκόνη
2 μεγάλοι κρόκοι
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
½ φλιτζάνι νερό

 

Εκτέλεση:

Φτιάξτε τα δικά σας μπράουνις με ξεχωριστή γεύση για ένα γεμάτο πρωινό

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη λευκή σοκολάτα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσσο.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.
Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών.
Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.

Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρουμε.

Προαιρετικά στο τέλος ρίχνουμε γλάσο βουτύρου.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα