Μπουτάκια κοτόπουλου με ντοματίνια και ελιές

by sidagi.gr
360 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

8 μουτάκια κοτόπουλου με κόκαλο
3 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
500 γραμμάρια ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο θυμάρι
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, πάπρικα, σπόρους μάραθου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
50 γραμμάρια ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
170 γραμμάρια  γιαούρτι 0%
μικρή χούφτα μαϊντανό ή κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο με κοτόπουλο για το μεσημεριανό σας

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο. Ρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου κομμένο μαζί με τα κρεμμύδια, τις ελιές, τα ντοματίνια και πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το σκόρδο, μπαχαρικά, λάδι, και το ξύσμα λεμονιού και το χυμό. Χύστε το πάνω από όλα και απλώστε το μείγμα στο ταψί. Ρίχνετε μέσα στο ταψί 3 σκεδίδες σκλορδο και λίγο θυμάρι.

Ψήνετε για 40 λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο στα πρώτα 20 λεπτά. Προσθέστε τα αμύγδαλα για τα τελευταία 8 λεπτά του μαγειρέματος. Σερβίρετε σε μπολ με μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι 0% και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα