Υλικά:
Για 2-4 άτομα
6 μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς πέτσα
2 βάζα πράσινο ελιές χωρίς κουκούτσι
1 λευκό κρεμμύδι
3 ντομάτες
2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι και πιπέρι
1 1/2 κούπα ρύζι
Εκτέλεση:
Ζουμερό και λαχταριστό κοτόπουλο μαγειρεμένο με σάλτσα τομάτας για το μεσημεριανό σας
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια και από τις δυο πλευρές.
Στη συνέχεια χαμηλώνετε την εστία και προσθέστε τις ντομάτες τριμμένες, το νερό, τον ζωμό σε σκόνη. Κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε για 40 λεπτά. Συγχρόνως βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερί για 10 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα τομάτας και τις ελιές μαζί με λευκό ρύζι.