Υλικά:
Για 6-8 άτομα
4 λωρίδες μπέικον
350 γραμμάρια μανιτάρια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
6 φύλλα ζύμη έτοιμης σφολιάτας
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Τα μπουρέκια τρώγονται ευχάριστα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου
Ψιλοκόβετε το μπέικον και τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι και την πάπρικα για 3 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το μπέικον και τηγανίζετε για 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 5 λεπτά ακόμη ή ώσπου να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε το μείγμα σε μπολ. Το αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει εντελώς. Ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτας και χωρίζετε σε 4 στρογγυλά κομμάτια (10 εκ. διαμέτρου το καθένα).
Τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν, για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ευκολότερα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε κάθε κομμάτι της ζύμης από 1 κουταλιά γέμιση με το μπέικον και τα μανιτάρια και σηκώνετε τις άκρες της ζύμης από 4 πλευρές προς τα επάνω.
Τις κολλάτε μεταξύ τους, πιέζοντας τες με υγρά δάχτυλα. Ψήνετε τα μπουρέκια στον φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή ώσπου η ζύμη να ροδίσει.