Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
½ κιλό ζύμη σφολιάτα εμπορίου
Για την γέμιση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ( μόνο το άσπρο μέρος)
200 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
2 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους
¾ φλιτζάνια βρασμένες φακές
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για το μεσημεριανό σας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το σπανάκι και τις ντομάτες και βράζετε για 2-3 λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις φακές.
Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
Για την συναρμολόγηση ζύμης – σφολιάτας
Απλώνετε τη σφολιάτα και τη χωρίζετε σε 12 κομμάτια.
Βάζετε από μια κουταλιά γέμιση και διπλώνετε σε «φακελάκι» ή μισοφέγγαρο.
Ενώνετε τις άκρες με νερό, να κολλήσουν καλά. Βάζετε σε λαδωμένο ταψί, αλείφετε με λάδι ή βούτυρο και ψήνετε για 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.