Μπλατσάρα Πρέβεζας

by sidagi.gr
0 σχόλιο 226 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1 κιλό φύλλα από κρεμμύδια χλωρά
300 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού (περίπου) αλεύρι καλαμποκίσιο άσπρο
1 φλυτζάνι τσαγιού (περίπου) τραχανάς γλυκός
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
αλάτι

Για το χυλό
4 ποτήρια χλιαρό νερό
2 έως 3 κούπες αλεύρι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και παραδοσιακή πίτα με κρεμμυδάκια και τραχανά για όλες τις ώρες

Αφού πλύνετε καλά τα κρεμμυδόφυλλα, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε μέσα σε μια λεκάνη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (φέτα τριμμένη-αλεύρι-τραχανά, άνηθο, λάδι, αλάτι). Τα ανακατεύετε και κατόπιν ετοιμάζετε το χυλό που θα χρειαστεί να βάλετε αντί για φύλλο.
Σε μια λεκάνη, ρίχνετε 4 ποτήρια νερό χλιαρό. Σιγά- σιγά προσθέτετε το αλεύρι και λίγο αλάτι, χτυπώντας το με πιρούνι, ωσότου γίνει χυλός όχι πολύ πηχτός.

Αλείφετε το ταψί (που πρέπει να είναι στεγνό) με λάδι και ρίχνετε το μισό χυλό. Προσθέτετε και στρώνετε τη γέμιση για την πίτα, ρίχνοντας από πάνω και τον υπόλοιπο χυλό. Στρώνετε και αυτόν ομοιόμορφα, ραντίζοντας την πίτα με αρκετό λάδι.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει περίπου 45 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα