Home Γλυκά Black forest brownies

Black forest brownies

by sidagi.gr
237 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 1/4 φλιτζάνι 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ  
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι  
3/4 φλιτζάνι (175 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους  
1/2 φλιτζάνι (125 γραμμάρια) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά  
1 3/4 φλιτζάνι (425 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη  
1 φλιτζάνι (250 γραμμάρια) άγλυκο κακάο  
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας (15 ml) βανίλια  
3/4 φλιτζάνι (175 γραμμάρια) κεράσια κονσέρβας
1/2 φλιτζάνι (125 γραμμάρια)  τεμαχισμένη κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας  
Γλυκό του κουταλιού κεράσι για την επικάλυψη

Για την επικάλυψη με σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Φτιάξτε αφράτα μπράουνις με ζουμερά κεράσια για όλη την οικογένεια

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (2 σκάλα φούρνου). Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ή φύλλο λαδόκολλας. 
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.  

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρέστε από την εστία και ανακατεύετε απαλά με τη ζάχαρη, το κακάο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα  αυγά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας απαλός χυλός, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.  

Με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα, ανακατέψτε το μείγμα με το  αλεύρι μαζί με τα υγρά υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε τα αποξηραμένα βύσσινα και ανακατέψτε απαλά. 
Ψήνουμε για 22 – 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο. Στη συνέχεια καλύπτετε τα μπράουνις με τη σαντιγί και με το γλυκό του κουταλιού κεράσι.

Για την επικάλυψη με σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα