Home Γλυκά Μπεζέδες γεμιστοί με κρέμα λεμονιού

Μπεζέδες γεμιστοί με κρέμα λεμονιού

by sidagi.gr
0 σχόλιο 258 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τις μαρέγκες
2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
7 κουταλιές της σούπας κρυσταλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα λεμονιού
Ξύσμα και χυμό από 4 λεμόνια
4 αυγά
325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
225 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
1 κατσαρόλα
1 αυγοδάρτη
1 βάζο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια

Για τις μαρέγκες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς με αντιστάσεις. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι. Προσθέτετε τη βανίλια και μια – μία κουταλιά τη ζάχαρη. Η μαρέγκα μας θα είναι έτοιμη όταν στέκεται.
Βάζετε τη μαρέγκα σε κορνέ και κάνετε στη λαδόκολλα ροζέτες σε απόσταση 2 – 3 εκατοστών.
 
Ψήνετε τις μαρέγκες στο φούρνο για 1 1/2 με 2 ώρες. Αν ψήσετε και τα 2 ταψιά μαζί, στη μέση του ψησίματος πρέπει να αλλάξετε θέση στα ταψιά.
Στη συνέχεια κλείνετε το φούρνο και ανοίγετε το φούρνο 1 εκατοστό περίπου (βάζετε ανάμεσα στην πόρτα και τον φούρνο μια ξύλινη κουτάλα) και αφήνετε τις μαρέγκες άλλη 1 ώρα μέσα στον σβηστό φούρνο.
Βγάζετε τις μαρέγκες μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και γεμίζετε τις μισές με κρέμα λεμονιού καλύπτοντας σε σάντουιτς με τις υπόλοιπες.
Για την κρέμα λεμονιού
Στο πάγκο της κουζίνας βάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την εστία και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο.  Βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα και μετά ρίχνετε την κρέμα λεμονιού σε κορνέ για να γεμίσετε τους μπεζέδες. Διατηρείτε το στο ψυγείο για 2 -4 εβδομάδες.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα