Home Γλυκά Μπάρες black forest

Μπάρες black forest

by sidagi.gr
197 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό φράουλα μαλακό
1 συσκευασία  των 180 γραμμαρίων μπισκότα της επιλογής σας
1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
1/4 φλιτζανιού κομμάτια καραμέλας
4 φλιτζάνια έτοιμο παγωτό καϊμάκι μαλακό

Για τη γέμιση
800 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
300 γραμμάρια κεράσια σε κονσέρβα θρυμματισμένα
50 – 80 γραμμάρια μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη

 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε μια νέα παραλλαγή της παραδοσιακής τούρτας black forest με πιο απλά υλικά και πολύ φαντασία

Για τη βάση
Απλώστε στο πάτο ενός ταψιού κυκλικού μεσαίου μεγέθους τα θρυμματισμένα μπισκότα. Περιχύνουμε με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κομμάτια καραμέλας.
Ψήνουμε την βάση στο φούρνο για 20 λεπτά.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – βάσης
Κατόπιν χτυπάμε περίπου για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί.
Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γραμμάρια περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα πάνω στη βάση μπισκότου σοκολάτας που έχουμε φτιάξει.
Έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα