Home Γλυκά Banoffee

Banoffee

by sidagi.gr
395 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τη βάση
100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης

Για τη γέμιση με καραμέλα
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη
397 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

Για την επικάλυψη
4 μικρές μπανάνες
300 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά σε σαντιγί
τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση:

Φτιάξτε ένα δροσερό και καλοκαιρινό γλυκό με βάση από μπισκότα, γέμισης καραμέλας και μπανάνας

Για τη βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και στη συνέχεια τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Πιέστε το μείγμα μέσα στην βάση σε τσέρκι ή φόρμα στρογγυλή. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Για τη γέμιση
Ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να πάρει μια βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει η καραμέλα.

Απλώστε τη καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου, αφήστε να κρυώσει καλά στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Για να σερβίρετε, αφαιρέστε το γλυκό από το τσέρκι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Κόβουμε τις μπανάνες και τις απλώνουμε τις μισές πάνω από την καραμέλα, μετά απλώνουμε τη σαντιγί και από πάνω στολίζουμε με τις υπόλοιπες μπανάνες και τρίμματα σοκολάτας.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα