Υλικά:
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
4 x φιλέτα των 150 γραμμαριών το καθένα
8 μεσαίες ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
Μερικά φρέσκα φύλλα άνηθο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βασαμικό και
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και υγιεινό γεύμα για όλη την οικογένεια
Ρίχνετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και βράζετε για 10 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C στις αντιστάσεις. Ρίχνετε τις πατάτες μέσα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε για 10 λεπτά.
Ραντίστε με ελαιόλαδο τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα βάζετε στο ταψί μαζί με τις πατάτες. Προσθέστε τις ντομάτες με τον άνηθο.
Ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με το μείγμα το βαλσαμικό ξύδι και ελαιόλαδο.