Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Μπακαλιάρος με φασόλια

Μπακαλιάρος με φασόλια

by sidagi.gr
152 προβολές

Υλικά:

Για 2- 4 άτομα

800 γραμμάρια φιλέτο ξαλμυρισμένου μπακαλιάρο
1 πιπεριά πράσινη, κόκκινη, κίτρινη
1 ½ κούπα φασόλια λευκά
6-10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια λάδι ελιάς
3 κουταλιές ρίγανη, τριμμένη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε μια νέα γευστική προστάτη για το μαγείρεμα του μπακαλιάρου

Από βραδύς έχουμε βάλει σε νερό τα φασόλια και τα αφήνουμε στο νερό.
Την επομένη σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια ίσα ίσα να μαλακώσουν για 35 λεπτά.

Καθαρίζουμε τον βακαλάο, τον πλένουμε με άφθονο νερό και τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αλείφουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί, στρώνουμε τα φασόλια, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του βακαλάου σε ένα ταψί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη δάφνη, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για περίπου 15 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα