Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Μπακαλιάρος κατσαρόλας

Μπακαλιάρος κατσαρόλας

by sidagi.gr
231 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

600 γραμμάρια ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας, ελαιόλαδο
750 γραμμάρια πράσο, σε ροδέλες
500 γραμμάρια πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
750 γραμμάρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένη πάπρικα

Εκτέλεση:

Συνοδέψτε το πιάτο με ρώσικη σαλάτα και απολαύστε το

Σοτάρετε το σκόρδο σε λάδι μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάζετε, σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και δάφνη.
Προσθέστε νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε για μισή ώρα.

Λιώνετε το σοταρισμένο σκόρδο και ανακατέψτε το με τη πάπρικα. Τοποθετήστε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε.
Τεμαχίστε το βακαλάο σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τοποθετήστε τα και αυτά στο τηγάνι.

Αφήστε τα να σιγοψηθούν για 5 λεπτά  μέχρι να γίνει ο μπακαλιάρος.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα