Αυγά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικο

by sidagi.gr
655 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

Φορμάκια κατάλληλα για φούρνο
2 μεγάλα αυγά φρέσκα
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας εμπορίου
κόκκινο πιπέρι για γεύση
αλάτι και πιπέρι
2 λουκάνικα ψιλοκομμένα
φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Ψωμί

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το πρωινό σας

Στο πάτο πυρίμαχου μπολ ρίχνουμε την ντομάτας και πασπαλίζουμε με μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι), φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα.
Βάζετε ένα ένα τα 2 σε κάθε πυρίμαχο μπολ. Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι.

Βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε με ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα