Αυγά με φωλιές από μαρέγκα

by sidagi.gr
570 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

2 αυγά χωριστά κρόκοι – ασπράδια
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα

 

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε κάτι νέο στα ορεκτικά σας με απλά υλικά και πολύ φαντασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και τοποθετείτε το ράφι στη μέση.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μικρά κομμάτια του κρόκου αυγού στα λευκά.

Τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα πολύ καθαρό μπολ του μίξερ. Προσθέστε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι στα ασπράδια αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, όταν αρχίσει να γίνεται λευκό το μείγμα, από την χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σιγά- σιγά αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα, έως ότου διαμορφώνουν οι δύσκαμπτες κορυφές και γίνει σφικτή μαρέγκα.

Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά 4 φορές. φορές προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε το μείγμα σε λαδόκολλα και φτιάχνετε 2 φωλιές με μια γούβα στη μέση. Ψήνετε για 3 λεπτά. Μέσα στη μικρή γούβα ρίχνετε το κάθε ένα κρόκο αυγού και ψήνετε στους 220 με αντιστάσεις για άλλα 3 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα