Άσπρη φασολάδα με σκόρδο

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

250 γραμμάρια φασόλια άσπρα ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1-2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
½  κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση:

Ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φασόλια, αφότου πάρουν μία βράση τα φασόλια μας, πετάμε το πρώτο νερό.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό και το καρότο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο που να τα σκεπάζει.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για 60 λεπτά της ώρας σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αν τα φασόλια δεν είναι πολύ βραστερά, θα συνεχίσουμε το βράσιμο για λίγη ώρα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Μόλις αρχίσει να χυλώνει και να μην έχει πολλά ζουμιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και ρίγανη και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα