Home Γλυκά Ασουρές

Ασουρές

by sidagi.gr
0 σχόλιο 48 προβολές

Υλικά:

Μισό κιλό σιτάρι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι αλεύρι
Σταφίδες
Αποξηραμένα σύκα
Κανέλα
Κύμινι
Χοντροκομμένο καρύδι
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Μια λεπτή κρέμα με βάση το ζουμί του σιταριού!

Μια λεπτή κρέμα με βάση το ζουμί του σιταριού!

 

Πλένουμε μισό κιλό σιτάρι και το βράζουμε με μπόλικο νερό γι αμία ώρα. Όταν βράσει ρίχνουμε μέσα 2-3 φλιτζάνια ζάχαρη, σταφίδες και αποξηραμένα σύκα.

 

Καβουρντίζουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι, διαλύουμε το αλεύρι μέσα σε λίγο κρύο νερό και κατόπιν ρίχνουμε το χυλό αυτό μέσα στο σιτάρι που σιγοβράζει ανακατεύοντάς το συνεχώς.

 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με χονδροκομμένο καρύδι, κανέλα, κύμινο και καβουρντισμένο κοπανισμένο σουσάμι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα