Home ΓιορτινάΚαλοκαίρι Αρνίσιες κοτολέτες πεπερονάτα

Αρνίσιες κοτολέτες πεπερονάτα

by sidagi.gr
212 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό αρνίσιες κοτολέτες
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια  πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες), καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένο
1 κονσέρβα (240 γραμμάρια) αποφλοιωμένες ντομάτες χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστές κοτολέτες στο φούρνο με γαρνιτούρα από πιπεριές μαγειρεμένες σε σάλτσα τομάτας

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Τοποθετήστε στη δεύτερη σκάλα του φούρνου τις κοτολέτες  και ψήνετε στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Κόβετε στη μέση τις πιπεριές, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες.
Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε λεπτές φέτες.
Ρίχνετε τις αποφλοιωμένες ντομάτες στο μούλτι και τις πολτοποιήστε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίξτε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις σταφίες, την κάππαρη, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτας, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Μην προσθέστε νερό.
Καλύψτε με το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και τα υγρά του εξατμιστούν.
Σερβίρετε τις κοτολέτες με πεπερονάτα και φρέσκο ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα