Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Αρνάκι με βερίκοκα και τσίλι

Αρνάκι με βερίκοκα και τσίλι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 101 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

450 γραμμάρια άπαχο αρνί λαιμός ή μπούτι κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 ξυλαράκια κανέλας
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μικρό πράσινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κάρυ σε σκόνη
4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες 
200 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρωματικό και ξεχωριστό πιάτο με αρνάκι στην κατσαρόλα μαγειρεμένο με αποξηραμένα βερίκοκα, κανέλα και κύμινο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και την κανέλα και ζεσταίνετε μέχρι να βγάλει τα αρώματα της η κανέλα. Προσθέστε το αρνί και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε σ΄αυτό το σημείο το πράσινο τσίλι και το κύμινο, μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, τα βερίκοκα και τα 150ml νερό και αλατοπιπερώστε.

Σκεπάστε και σιγοβράστε για 35- 40 λεπτά ή μέχρι το αρνί να μαλακώσει η σάλτσα να έχει πήξει.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα