Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 ποτήρια vερό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 κιλό αρακά
2 καρότα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Θρεπτικό πιάτο για όλη την οικογένεια
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
Αφού πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καρότα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε νερό, τον πελτέ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.Έπειτα ρίχνετε τον αρακά και συμπληρώνετε αν χρειάζεται λίγο νεράκι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να βράσει για 35 με 40 λεπτά.
Στο τέλος εάν θέλετε προσθέτετε και λίγη ρίγανη.