Home Γλυκά Αγγλικά ψωμάκια Κορνουάλλης

Αγγλικά ψωμάκια Κορνουάλλης

by sidagi.gr
0 σχόλιο 63 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο
400 γραμμάρια αλεύρι
100 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
50-100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά της σούπας μπράντι
1 χούφτα σταφίδες

Για το γλάσο
¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 – 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα

Εκτέλεση:

Αφράτα και γλυκά ψωμάκια με σταφίδες και μπράντι για όλες τις ώρες

Βάζουμε σε ένα μπολ 100 ml κρέμα γάλακτος,50-100 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη και 1 φακελάκι μαγιά και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα το λιγότερο.

Στο χρονικό αυτό σημείο προσθέτουμε στα υλικά που υπάρχουν στο μπολ, 100 γραμμάρια βούτυρο, αφού προηγουμένως το λιώσουμε, 3 αυγά, το μπράντι και τις σταφίδες.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη η οποία δεν θα κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί ενώ ζυμώνουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Πλάθουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε φόρμες για μάφινς ή αν θα χρησιμοποιήσουμε ταψί φτιάχνουμε λόφους ζύμης στο ταψί. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα,  προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο μέσα σε σακούλα κορνέ με μικρή μύτη και κάνετε ένα σταυρό πάνω από κάθε ζύμη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα