Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ½ κούπα κόκκινα και μαύρα κεράσια (κονσέρβα) χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι
¼ κουταλιά του γλυκού κανέλα
Σπρέι λαδιού ή ελαιόλαδο
1 κούπα πεκάν ή καρύδια
1 ώριμο αχλάδι κομμένο σε φέτες
¼ της κούπας ροκφόρ
4 κούπες ανάμεικτη σαλάτα (σπανάκι, λόλα πράσινη, κόκκινη, μαρούλι)
3 κούπες ραντίτσιο κομμένο σε φέτες
Για το ντέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξίδι
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και εύκολη σαλάτα για να συνοδέψτε το γεύμα σας με ξεχωριστή γεύση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα κεράσια μαζί με το μέλι, χυμό λεμόνι και κανέλα. Λαδώστε ένα ταψί και αραδιάστε το μείγμα με τα κεράσια στο ταψί. Ψήνετε για 20 – 25 λεπτά στραγγίζοντας τα κεράσια 2 με 3 φορές όσο ψήνετε.
Αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν μέχρι να σερβίρετε.
Όσο ο φούρνος είναι ζεστός ρίχνετε τα καρύδια ή πεκάν σε ένα ταψί και ψήστε τα για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά για το ντρέσινγκ και αφήνετε στην άκρη.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε την ανάμεικτη σαλάτα μαζί με το ραντίτσιο, το αχλάδι κομμένο σε φέτες, τα κεράσια, τα καρύδια ή πεκάν και το ροκφόρ θρυμματισμένο. Ραντίστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.