Υλικά:
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμμάρια ελιές, μισές πράσινες, μισές μαύρες
1 ντομάτα τριμμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουτάκι μπίρα
1 κουταλιά της σούπας θρούμπι
330 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αυτά τα υλικά είναι για 4 άτομα.
Εκτέλεση:
Ένα υγιεινό σνακ!
Ένα υγιεινό σνακ!
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί, ρυθμίζοντας την ένταση της θερμοκρασίας στους 170 βαθμούς.
Βάζουμε τις ελιές σε ένα μπολ με νερό και τις αφήνουμε εκεί για 20 λεπτά, για να ξαρμυρίσουν.
Μετά το χρόνο αυτό, τις βγάζουμε και τις σουρώνουμε.
Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές και ζυμώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε ξανά, για να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Με τη ζύμη αυτή πλάθουμε τα μπισκότα μας.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί ή απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα μπισκότα.
Βάζουμε τα μπισκότα στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά.
Στο χρονικό αυτό σημείο, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Τρώγονται ζεστά και κρύα.