Υλικά:
Για 2-4 άτομα
6 μεγάλα ακτινίδια αποφλοιωμένα, κομμένα σε φέτες 2 εκ.
1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
Ξυλάκια για γλειφιτζούρια
Εκτέλεση:
Φτιάξτε υγιεινά γλειφιτζούρια με φρούτα και σοκολάτα για μικρούς και μεγάλους!
Καθαρίζετε τα ακτινίδια και αφαιρείτε τις 2 άκρες τους. Κόψτε τα ξεφλουδισμένα ακτινίδια σε φέτες και τοποθετείτε ένα ξυλάκι σε κάθε φέτα από το ακτινίδιο. Τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο με επένδυση από λαδόκολλα και αφήνετε να παγώσουν καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Σε ένα γυάλινο μπολ, λιώνετε την σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί με νερό που σιγοβράζει.
Βουτήξτε κάθε ακτινίδιο στη λιωμένη σοκολάτα. Η σοκολάτα θα σκληρύνει μέσα σε λίγα λεπτά . Βάζετε στο ψυγείο πριν τα καταναλώσετε.
Πηγή : www.showfoodchef.com