Αγκινάρες με πατάτες

by sidagi.gr
909 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

7 καρδιές αγκινάρας εμπορίου
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 μικρές πατάτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουτάλα αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κανάτα νερό
χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση:

Μια διαφορετική συνταγή για αγκινάρες με απλά υλικά

Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.

Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και περιμένουμε λιγάκι να τσιγαριστούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον χυμό του λεμονιού και μια κουτάλα αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην φωτιά, μέχρι να βράσουν οι πατάτες περίπου 15 λεπτά.

Τέλος βάζουμε και τις αγκινάρες. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή, μέχρι να χυλώσει το φαγητό, περίπου άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα