Υλικά:
Για 2-4 άτομα
7 καρδιές αγκινάρας εμπορίου
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 μικρές πατάτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κουτάλα αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κανάτα νερό
χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Μια διαφορετική συνταγή για αγκινάρες με απλά υλικά
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
Έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και περιμένουμε λιγάκι να τσιγαριστούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό, τον χυμό του λεμονιού και μια κουτάλα αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην φωτιά, μέχρι να βράσουν οι πατάτες περίπου 15 λεπτά.
Τέλος βάζουμε και τις αγκινάρες. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή, μέχρι να χυλώσει το φαγητό, περίπου άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε.