Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα

by sidagi.gr
878 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

Μισό πακέτο σπαγγέτι
2 κρόκους
2 ολόκληρα αυγά
Μισό πακέτο μπέικον κομμένο σε ψιλά καρέ
Μισό πακέτο παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σπαγγέτι καρμπονά η αυθεντική χωρίς κρέμα γάλακτος αλλά με αυγό όπως ακριβώς τη φτιάχνουν στην Ιταλία. Απολαύστε τη χωρίς ενοχές!

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους μαζί με τα αυγά και ανακατεύετε για λίγο μέχρι να σπάσουν τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνετε αλάτι, αρκετό πιπέρι και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι ενωθεί το αυγό με την παρμεζάνα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το μπέικον ψιλοκομμένο σε καρέ μέχρι να ροδίσει.
Συμπληρώνετε στο μείγμα αυγού και το μπέικον και ξανά ανακατεύετε.

Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνετε τα σπαγγέτι και βράζετε για 8 λεπτά (αλ ντέντε). Στραγγίξτε τα σπαγγέτι και αμέσως τα ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αυγού. Ανακατεύετε πολύ γρήγορα με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθεί η σάλτσα με τα σπαγγέτι και λιώσει η παρμεζάνα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα