Αχλάδια ποσέ με σαφράν και ροδόνερο

by sidagi.gr
545 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

6 αχλάδια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κρόκο Κοζάνης
1 κουταλιά του γλυκού ροδόνερο
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
6 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Μυρωδάτα αχλάδια βρασμένα σε κρασί με σαφράν και ροδόνερο για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Καθαρίστε τα αχλάδια από τη φλούδα τους, κρατώντας το κοτσάνι και αλείψτε τα με το χυμό από 1 λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Κρατήστε τα στην άκρη. Βάλτε μέσα σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό, ροδόνερο και αφήστε τα να πάρει βράση.

Μόλις βράσει το σιρόπι, βάλτε προσεχτικά τα αχλάδια μέσα. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν όχι όμως να λιώσουν. Αφήστε τα αχλάδια να κρυώσουν για 20 λεπτά και μετά σερβίρετε με τυρί ρικότα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα