Αχλάδια με σαφράν και τυρί ρικότα

by sidagi.gr
1,3K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 μερίδες

12 αχλάδια
Χυμό από 2 λεμόνια
300 γραμμάρια ζάχαρη 
1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης
620 γραμμάρια νερό
380 γραμμάρια λευκό κρασί
3 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κλωναράκι βανίλιας
50 γραμμάρια τζίντζερ κομμένο σε φέτες
Τυρί ρικότα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Η φινετσάτη γεύση από το σαφράν κάνει αυτό το γλυκό ιδιαίτερο. Συνδυάζεται πολύ ωραία και με μαλακό τυρί ρικότα

Καθαρίστε τα αχλάδια από τη φλούδα τους, κρατώντας το κοτσάνι και αλείψτε τα με το χυμό από 1 λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Κρατήστε τα στην άκρη. Βάλτε μέσα σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το κρασί, το χυμό από 1 λεμόνι, τα μπαχαρικά, την πιπερόριζα και αφήστε τα να πάρουν βράση.

Μόλις βράσει το σιρόπι, βάλτε προσεχτικά τα αχλάδια μέσα. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν όχι όμως να λιώσουν. Αφήστε τα αχλάδια να κρυώσουν για 20 λεπτά και μετά σερβίρετε με τυρί ρικότα.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα