Υλικά:
Βάση
125γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
60γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Κρέμα
250γρ. τυρί κρέμα
150γρ. κρέμα γάλακτος Ροδόπη 35% λιπαρά
5 μπανάνες
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 φύλλο ζελατίνης των 5γρ.
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
Ψιλοτριμμένη κουβερτούρα για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Μια διαφορετική εκδοχή cheesecake αλλά εξίσου νόστιμη! Ανάλαφρο και δροσερό που σίγουρα θα απολαύσετε!
Μια διαφορετική εκδοχή cheesecake αλλά εξίσου νόστιμη! Ανάλαφρο και δροσερό που σίγουρα θα απολαύσετε!
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να βραχούν ομοιόμορφα.
Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. (ή σε ένα τσέρκι που έχουμε ακουμπήσει πάνω σε ταψί) πιέζοντάς το καλά, ώστε να γίνει συμπαγές. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 15’ για να σφίξει το μείγμα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα.
Κρέμα
Βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα. Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος Ροδόπη στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός) μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Την προσθέτουμε στο τυρί και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις τρεις από τις πέντε μπανάνες , προσθέτουμε το μέλι και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον πολτό στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι τον χυμό λεμονιού. Στύβουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στον ζεστό χυμό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς
Αδειάζουμε το χυμό στο μείγμα του τυριού, ανακατεύουμε ξανά και απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση των μπισκότων.
Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο να πήξει για περίπου 4 ώρες. Κόβουμε τις υπόλοιπες μπανάνες σε φετάκια και γαρνίρουμε την επιφάνεια. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.