Υλικά:
Για 12 σαβαρέν
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια βούτυρο
2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 ½ κουταλιά του γλυκού ξερή μαγιά
Αλεύρι και βούτυρο για τις φόρμες
720 ml παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 σφηνάκια ρούμι
Εκτέλεση:
Διαλύστε τη μαγιά σε ¾ του φλιτζανιού νερό.
Διαλύστε τη μαγιά σε ¾ του φλιτζανιού νερό.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τα αβγά και προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη τροφίμων για μια ώρα για να φουσκώσει.
Ζυμώστε την ξανά και μοιράστε τη σε 12 ίσα μέρη. Βάλτε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για σαβαρέν ή σε φόρμες με θήκες για μάφινς.
Αφήστε τη ζύμη για 30 λεπτά φουσκώσει ξανά και ψήστε τα σαβαρέν σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν τα ξεφορμάρετε εντελώς και περιμένετε να κρυώσουν τελείως πριν τα σιροπιάσετε.
Ετοιμάστε το σιρόπι
Βάλτε στην κατσαρόλα 5 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και βράστε για 7 – 8 λεπτά. Αφήστε τα για λίγα λεπτά να απορροφήσουν αρκετά το σιρόπι και βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα. Διατηρήστε τα σιροπιασμένα στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.
Τα σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια στο κέντρο.