Μιλφέιγ με Μακεδονικό Χαλβά

by sidagi.gr
383 προβολές

Υλικά:

250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με αμύγδαλα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλάκια λικέρ Τία Μαρία

350 γρ. φύλλο σφολιάτα (κατεψυγμένο 32 Χ 42 εκ.)

Λιωμένο βούτυρο για τη λαμαρίνα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Μιλφέιγ με Μακεδονικό Χαλβά, έτοιμο σε ελάχιστη ώρα και με απλά υλικά!

Μιλφέιγ με Μακεδονικό Χαλβά, έτοιμο σε ελάχιστη ώρα και με απλά υλικά!

Ξεπαγώστε το φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Μ’ ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε τη σφολιάτα σε 3 λωρίδες φάρδους 10.5 εκ. περίπου και μήκους 42 εκ.

Αλείψτε με βούτυρο μία λαμαρίνα, τοποθετήστε τις λωρίδες μέσα και μ’ ένα πιρούνι τσιμπήστε τες.

Κάντε τα τσιμπήματα προς το κέντρο του φύλλου για να μην “τραυματίσετε” τις άκρες του.

Ψήστε τη σφολιάτα 10-12 λεπτά.

Λιώστε το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.

Μ’ ένα πιρούνι ανακατέψτε τον χαλβά με τη σαντιγί και το λικέρ.

Αφήστε τη σφολιάτα να κρυώσει και αλείψτε το ένα φύλλο με την κρέμα χαλβά που έχετε ετοιμάσει.

Σκεπαστέ με το άλλο φύλλο σφολιάτας και αλείψτε ξανά με κρέμα χαλβά.

Τρίψτε το τελευταίο κομμάτι σφολιάτας και σκεπαστέ με τα τρίμματα το μιλφέϊγ

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα