Υλικά:
Για 4-6 άτομα
6 αχλάδια
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κρόκο Κοζάνης
1 κουταλιά του γλυκού ροδόνερο
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
6 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση:
Μυρωδάτα αχλάδια βρασμένα σε κρασί με σαφράν και ροδόνερο για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Καθαρίστε τα αχλάδια από τη φλούδα τους, κρατώντας το κοτσάνι και αλείψτε τα με το χυμό από 1 λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Κρατήστε τα στην άκρη. Βάλτε μέσα σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό, ροδόνερο και αφήστε τα να πάρει βράση.
Μόλις βράσει το σιρόπι, βάλτε προσεχτικά τα αχλάδια μέσα. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν όχι όμως να λιώσουν. Αφήστε τα αχλάδια να κρυώσουν για 20 λεπτά και μετά σερβίρετε με τυρί ρικότα.