Υλικά:
Για 1 βαζάκι
Χυμός από μισό λεμόνι
1 κεφάλι σκόρδο με τις σκελίδες ψιλοκομμένες
1 ρίζα τζίντζερ ίση ποσότητα με το σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τους λάτρεις του σκόρδου και όχι μόνο…
Σε μπολ ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με χυμό λεμονιού και αφήνετε για 8 -10 λεπτά μέχρι να απελευθερώσει όλα τα αρώματα το σκόρδο.
Στη συνέχεια στραγγίξτε το ψιλοκομμένο σκόρδο από το χυμό λεμόνι και το ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με, το τζίντζερ ψιλοκομμένο, αλάτι και ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
Αν το μείγμα βγει στεγνό, τότε προσθέστε ακόμη 1 κ.σ ελαιόλαδο.
Μεταφέρετε σε καθαρό βάζο, σφραγίστε το βάζο και βάζετε στο ψυγείο. Συντηρείται στο ψυγείο για 1 με 2 μήνες ή και παραπάνω.
Η αναλογία δόσης πολτού στα φαγητά σας είναι συνήθως μια κουταλιά του γλυκού.