Υλικά:
Για 2-4 άτομα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα μικρή ρεβίθια βρασμένα
3-4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κεφάλι μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 μιρκό λάχανο σγουρό ψιλοκομμένο
½ χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουταλιές της σούπας πάστα λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
1 σκελίδα σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Εύκολη και θρεπτική σαλάτα με υπερτροφές ωφέλιμες για τον οργανισμό!
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Βράστε μέχρι να κοχλάσει. Έπειτα ρίχνετε το μπρόκολο κομμένο σε μπουκιές και βράζετε για ακριβώς 5-6 λεπτά. Έπειτα στραγγίξτε και αφήστε να κρυώσει.
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο πολτοποιημένο μαζί με το λάδι και λίγο αλάτι και μαγειρεύετε σε χαμηλή εστία μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο τηγάνι το μπρόκολο σε μπουκιές, τα ρεβίθια, το κρασί, ταχίνι, σόγια σως, το ψιλοκομμένο λάχανο, το χυμό λεμονιού, νερό και ανακατεύετε καλά για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε απ΄την εστία και μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μπολ.