Υλικά:
Για 2-4 άτομα
450 γραμμάρια άπαχο αρνί λαιμός ή μπούτι κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 ξυλαράκια κανέλας
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μικρό πράσινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κάρυ σε σκόνη
4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρωματικό και ξεχωριστό πιάτο με αρνάκι στην κατσαρόλα μαγειρεμένο με αποξηραμένα βερίκοκα, κανέλα και κύμινο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και την κανέλα και ζεσταίνετε μέχρι να βγάλει τα αρώματα της η κανέλα. Προσθέστε το αρνί και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά ή μέχρι το κρέας να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε σ΄αυτό το σημείο το πράσινο τσίλι και το κύμινο, μαγειρέψτε για ένα λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, τα βερίκοκα και τα 150ml νερό και αλατοπιπερώστε.
Σκεπάστε και σιγοβράστε για 35- 40 λεπτά ή μέχρι το αρνί να μαλακώσει η σάλτσα να έχει πήξει.