Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 κλωνάρια σέλερι κομμένα ζουλιέν
1 μεγάλο πράσινο μήλο κομμένι ζουλιέν
100 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί θρυμμαρισμένο
40 γραμμάρια (1/3 φλιτζανιού) καρύδια ελαφρώς ψημένα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 πρέζα άχνη ζάχαρη
1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη σαλάτα για όλες τις ώρες της ημέρας
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το σελερι και το μήλο σε λεπτές λωρίδες ζουλιέν. Στη συνέχεια ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το σέλερι, μήλο, κατσικίσιο τυρί και 20 γραμμάρια από τα καρύδια.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, την άχνη ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο σε ένα μικρό μπολ. Απλώστε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύετε καλά και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα καρύδια.