Υλικά:
Για 2-4 άτομα
180 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
600ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπαςάχνη ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης
1 πορτοκάλι
6 δαμάσκηνα φρέσκα κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι (125ml) γλυκό κρασί
1/2 φλιτζάνι (125ml) νερό
Εκτέλεση:
Πρωτότυπο γλύκισμα με ζουμερά δαμάσκηνα και δροσερή πανακότα για όλες τις ώρες
Χαράσετε τη βανίλια κατά μήκος και αφαιρέστε τα σποράκια από το εσωτερικό της με ένα μαχαιράκι. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη λευκή σοκολάτα, άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Τοποθετήστε το βραστό νερό ένα μπολ και ενσωματώστε με τη ζελατίνη. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Ρίξτε τη ζελατίνη πίσω στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε σε χαμηλή εστία μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Αφαιρέστε από την εστία και απομακρύνετε το κλωναράκι βανίλιας από την κατσαρόλα.
Σουρώνετε την πακανότα σε ατομικά φορμάκια και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 4 -6 ώρες.
Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιήστε ένα zester να αφαιρέσετε φλούδα από το πορτοκάλι. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση, το κρασί, το νερό και τη φλούδα πορτοκαλιού μαζί με το χυμό και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία μέχρι να τα δαμάσκηνα να μαλακώσουν.
Αφαιρέστε από την εστία και μεταφέρετε σε ένα μπολ. Αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετε την πανακότα με τα δαμάσκηνα και το ραντίστε με το σιρόπι τους.