Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 ματσάκια λάχανο πρώιμο σκούρο χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κινόα
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
1/4 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries
6 παντζάρια ψητά ή βρασμένα
3 μανταρίνια καθαρισμένα
1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί moscato
kosher αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση:
Δροσερή και θρεπτική σαλάτα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάχανο, μαγειρεμένη κινόα, μανταρίνια καθαρισμένα, αμύγδαλα, σταφίδες και cranberries.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο με το κρασί και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Περιλούστε της σως πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε.
Εν τω μεταξύ, κόψτε τα παντζάρια σε μπουκιές και ρίξτε τα στη σαλάτα.
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε το σε κύβους. Προσθέστε το στη σαλάτα.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και σερβίρετε.