Υλικά:
Για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες), καθαρισμένες και κομμένες σε λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φύλλα δάφνης
1 κονσέρβα (240 γραμμάρια) αποφλοιωμένες ντομάτες χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό από την Ιταλία!
Κόβετε στη μέση τις πιπεριές, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες.
Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε λεπτές φέτες.
Ρίχνετε τις αποφλοιωμένες ντομάτες στο μούλτι και τις πολτοποιήστε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίξτε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτας, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Μην προσθέστε νερό.
Καλύψτε με το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν και τα υγρά του εξατμιστούν.
Σερβίρετε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με ψωμί!