Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
Για το παντεσπάνι
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (75 γραμμάρια)
1/3 φλιτζάνι κακάο σκόνη (60 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη (185 γραμμάρια)
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
Για το παγωτό
250 γραμμάρια παγωτό Carte D’Or Φράουλα Μαρέγκα
50 γραμμάρια φράουλες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση:
Απολαυστικό και δροσερό γλύκισμα για όλη την παρέα με παγωτό Carte D’Or
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
Παίρνουμε ένα ταψί μεγέθους 35Χ25 εκ. και ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος ή με λίγο βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
Σταδιακά προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας.
Με μια σπάτουλα διπλώστε μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών μέχρι να γίνει λείο χωρίς σβόλους.
Χύστε το μείγμα μέσα στο ταψί . Ψήστε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 12 λεπτά.
Αφού βγει από τον φούρνο τοποθετούμε μια βρεγμένη πετσέτα πάνω στο κέικ και το αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει εντελώς.
Για την συναρμολόγηση παντεσπάνι – παγωτό
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι, βγάζετε από το ψυγείο, Στη συνέχεια απλώστε από πάνω το παγωτό Carte D’Or Φράουλα Μαρέγκα και το ισιώνετε με μια σπάτουλα φροντίζοντας να έχει πάχος 3 εκ. περίπου. Πασπαλίστε με τις ψιλοκομμένες φράουλες και διπλώστε το προσεκτικά με τη βοήθεια πετσέτας και αποθηκεύετε στη κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Κόβετε το ρολό σε μερίδες και σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.