Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 σπαράγγια
1 φύλλο σφολιάτας
60 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την παρέα!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβετε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια.
Στη συνέχεια ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας στο πάγκο της κουζίνας.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το κατσικίσιο τυρί, χυμό λεμονιού. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στο φύλλο σφολιάτας.
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 12 λεπτές λωρίδες.
Τυλίξτε τα σπαράγγια με κάθε λωρίδα σφολιάτας και τοποθετήστε σε φύλλο λαδόκολλας.
Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλείψτε τη σφολιάτα. Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
Ψήστε 15-17 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.