Υλικά:
Για 2-4 άτομα
¼ κούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές του γλυκού κάπαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κύμινο
¼ φλιτζανιού κόλιαντρο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες
4 φιλέτα μπακαλιάρου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χυμό από 1 λάιμ
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
Εκτέλεση:
Χορταστικό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη ρίγανη, το κύμινο, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες, το χυμό λάιμ και ανακατεύετε καλά . Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο μπολ με τη το μείγμα κάπαρης και αφήστε να μαριναριστεί για 20 λεπτά.
Ζεστάνετε μια σχάρα (τηγάνι) σε δυνατή θερμοκρασία.
Ψήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Γαρνίρετε με σπαράγγια.
Προετοιμάστε τα σπαράγγια πλένοντάς τα καλά και κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε πάχος 4 εκ.
Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράσει. Σιγοβράζετε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.