Υλικά:
Για 1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια νιφάδων βρώμης
περίπου 1 λίτρο ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Όπως δηλώνει και το όνομα το γάλα βρώμης προέρχεται από βρώμη ολικής άλεσης. ‘Εχει ευχάριστη, ελαφρώς γλυκιά γεύση και γαλακτώδη υφή.
Όπως δηλώνει και το όνομα το γάλα βρώμης προέρχεται από βρώμη ολικής άλεσης. ‘Εχει ευχάριστη, ελαφρώς γλυκιά γεύση και γαλακτώδη υφή. Στο εμπόριο διατίθεται σε πολλά καταστήματα υγιενής διατροφής ή μπορείτε να παρασκευάσετε εύκολα το δικό σας στο σπίτι. Συνηθισμένο προϊόν δημητριακών, η βρώμη είναι πολύ γνωστή για τη διατροφική της αξία και συχνά αντικαθιστά το κύριο συστατικό στο μούσλι και σε άλλα υγιεινά δημητριακά πρωινού.
Ένα από τα πλεονεκτήματα της βρώμης απέναντι στα άλλα δημητριακά είναι ότι είναι το μόνο σιτηρό που περιέχει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στα όσπρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πρωτεΐνη που περιέχει η βρώμη έχει παρόμοια ποιότητα με εκείνη των φασολιών σόγιας, που θεωρείται συχνά η καλύτερη πρωτεϊνική πηγή για τους χορτοφάγους. Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες κάποιες ποικιλίες βρώμης είναι ασφαλείς για κατανάλωση σε μια διατροφή χωρίς γλουτένη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για το σιτάρι από άτομα με κοιλιοκάκη. Συνιστάται, ωστόσο, αυτό να γίνεται έπειτα από διαβούλευση με καταρτισμένο επαγγελματία υγείας ή αν το γάλα βρώμης ή γαλακτοκομικό προϊόν από βρώμη προσδιορίζεται ως χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη.
Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης με το ζεστό νερό και τα αφήνουμε για όλη τη νύχτα στο νεροχύτη της κουζίνας καλυμένα με μια πετσέτα.
Την επόμενη μέρα ρίχνετε το μείγμα βρώμης με νρο στο μπέντερ και τα ανακατεύετε για 2 – 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Σουρώνουμε το μείγμα βρώμης σε ένα μεγάλο μπολ και μετά περνάμε το μείγμα από κόσκινο. Ξεχωρίζουμε το υγρό μείγμα βρώμης από το μείγμα δημητρια. Ρίχνουμε το γάλα βρώμης σε αποστηρωμένο βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.